Na szkoleniu pokazywany jest rozbiór półtuszy wieprzowej oraz kurczaka.
Cele szkolenia:
- Zdobycie fachowej wiedzy w dziedzinie sprzedaży mięsa i wędlin z ukierunkowaniem na efektywną sprzedaż poprzez lojalność klienta,
- Poprawa wizualna „lady sprzedażowej”,
- Poprawa rotacji towaru na sklepach (FIFO) w oparciu o konkretne przykłady,
- Jak sprzedawać więcej….aspekty psychologiczne sprzedaży na konkretnych przykładach,
- Ograniczenie STRAT na dziale.
Czas szkolenia: 4h | Grupa osób: max 20 | Dodatkowo: materiały, dyplom
I. ROZBIÓR TECHNOLOGICZNY A ROZBIÓR HANDLOWY -wady zalety:
- Omówienie elementów pozyskanych z półtuszy wieprzowej,
- Pokazanie standardów rozbiorowych.
- Uzyskanie poprawy wyglądu elementów handlowych,
- Elementy kulinarne.
II. ZAMÓWIENIA ,ZAPAS TOWARU A JEGO ROTACJA:
- Omówienie zasady FIFO,
- Karta zamówień (godz 15,00)
- Zalety –wady nieprawidłowej rotacji,
- Bufor zamówieniowy ½ dnia.
- Jak sprzedawać towar z dnia wcześniejszego-Sugerowanie,
- Techniki rotacji towaru-„Obrobienie” towaru, a jego wygląd,
- Braki, braki poranne.
III. ZYSKOWNOŚĆ, MARŻOWANIE:
- Jak NIE tracić na wieprzowinie,
- Jak ZARABIAĆ na kurczaku,
- Jak postępować z końcówkami wędlin,
- Minimalizacja start na dziale.
IV. WIZUALIZACJIA LADY SPRZEDAŻOWEJ:
- Ułożenie lady sprzedażowej a grupy asortymentowe,
- Oświetlenie.
V. Sprzedaż –aspekty psychologiczne.
- Zwiększenie sprzedaży- gdzie jest 10%,
- Promocja- wady zalety,
- Degustacja z noża,
- Sprzedaż aktywna,
- Co MY chcemy sprzedać,
- Co chce usłyszeć klient,
- Gorsi- lepsi klienci,
- Klient -wartość bezcenna sklepu- nasz przyjaciel. (podświadome aspekty dialogu)
- Kolejka a sprzedaż.
VI. Umiejętność krojenia wędliny
- „Obieranie wędzonek”
- Dwie końcówki wędlin (lepsza -gorsza)
- Towar nie handlowy w ladzie…….a straty.szkolenia dział mięsny , szkolenia lada mięsna, szkolenia mięso, sklep, sklepy, mięsny, mięsna, lada, szkolenie, szkolenia, branża, dla, branży,ogólnospożywczy, firmowy, Mirosław, Lepiarz