Sprzedaż mięsa i wędlin (teoria)

Na szkoleniu pokazywany jest rozbiór półtuszy wieprzowej oraz kurczaka.

Cele szkolenia:

  • Zdobycie fachowej wiedzy w dziedzinie sprzedaży mięsa i wędlin z ukierunkowaniem na efektywną sprzedaż poprzez lojalność klienta,
  • Poprawa wizualna „lady sprzedażowej”,
  • Poprawa rotacji towaru na sklepach (FIFO) w oparciu o konkretne przykłady,
  • Jak sprzedawać więcej….aspekty psychologiczne sprzedaży na konkretnych przykładach,
  • Ograniczenie STRAT na dziale.
Czas szkolenia: 4h | Grupa osób: max 20 | Dodatkowo: materiały, dyplom

I. ROZBIÓR TECHNOLOGICZNY A ROZBIÓR HANDLOWY -wady zalety:

  • Omówienie elementów pozyskanych z półtuszy wieprzowej,
  • Pokazanie standardów rozbiorowych.
  • Uzyskanie poprawy wyglądu elementów handlowych,
  • Elementy kulinarne.

II. ZAMÓWIENIA ,ZAPAS TOWARU A JEGO ROTACJA:

  • Omówienie zasady FIFO,
  • Karta zamówień (godz 15,00)
  • Zalety –wady nieprawidłowej rotacji,
  • Bufor zamówieniowy ½ dnia.
  • Jak sprzedawać towar z dnia wcześniejszego-Sugerowanie,
  • Techniki rotacji towaru-„Obrobienie” towaru, a jego wygląd,
  • Braki, braki poranne.

III. ZYSKOWNOŚĆ, MARŻOWANIE:

  • Jak NIE tracić na wieprzowinie,
  • Jak ZARABIAĆ na kurczaku,
  • Jak postępować z końcówkami wędlin,
  • Minimalizacja start na dziale.

IV. WIZUALIZACJIA LADY SPRZEDAŻOWEJ:

  • Ułożenie lady sprzedażowej a grupy asortymentowe,
  • Oświetlenie.

V. Sprzedaż –aspekty psychologiczne.

  • Zwiększenie sprzedaży- gdzie jest 10%,
  • Promocja- wady zalety,
  • Degustacja z noża,
  • Sprzedaż aktywna,
  • Co MY chcemy sprzedać,
  • Co chce usłyszeć klient,
  • Gorsi- lepsi klienci,
  • Klient -wartość bezcenna sklepu- nasz przyjaciel. (podświadome aspekty dialogu)
  • Kolejka a sprzedaż.

VI. Umiejętność krojenia wędliny

  • „Obieranie wędzonek”
  • Dwie końcówki wędlin (lepsza -gorsza)
  • Towar nie handlowy w ladzie…….a straty.szkolenia dział mięsny  , szkolenia lada mięsna, szkolenia mięso, sklep, sklepy, mięsny, mięsna, lada, szkolenie, szkolenia, branża, dla, branży,ogólnospożywczy, firmowy, Mirosław, Lepiarz

Comments are closed.